Intretinerea covoarelor

Home > Intretinerea covoarelor

Un covor nou de lana se va pastra mai mult timp si va arata mai bine numai daca se urmeaza o rutina regulata de aspirare, o curatare periodica si o indepartare imediata a petelor.

Pentru a pastra covorul intr-o stare buna nu este nevoie de un echipament sofisticat. O aspirare completa este esentiala, precum si o serie de ustensile, cum sunt: solutia pentru covoare, aparatul de curatat cu vapori, care contribuie la prevenirea instalarii petelor si carpe absorbante sau sugative, care contribuie la indepartarea petelor.

O data sau de doua ori pe an se va aplica pe mochete o pudra absorbanta, iar pe covoare si canapele se va pulveriza o spuma uscata, dupa care se vor aspira. Va sfatuim sa nu bateti covoarele, in special daca sunt din lana, deoarece riscati sa distrugeti urzeala!                                                                                                                  

Inainte de a incepe orice curatare cu solutii de covoare, intodeauna testati covorul intr-un loc mai ferit, pentru a vedea cum actioneaza solutia respectiva asupra covorului dvs. Cea mai buna si mai eficienta metoda ar fi aceea de a apela la serviciile unei firme specializate in curatarea covoarelor si tapiteriilor.                          

Pentru a scoate petele, este important ca, indiferent de pata, sa actionati rapid si sa tamponati imediat cu hartie absorbanta sau sugativa, dinspre margine spre centru si sa nu frecati niciodata, pentru a nu mari pata respectiva. Nu folositi niciodata apa calda sau sare, deoarece acestea “coc” petele! Incercati produsul pentru scos pete pe o tesatura identica sau intr-un loc mai putin vizibil; nu amestecati niciodata clor cu amoniac, deoarece rezulta un gaz foarte toxic!                                                                                                                                                                                                   Fiti foarte atenti la solventi! Solventii volatili (alcool, eter, benzina, acetona) nu sunt inofensivi. Protejati-va mainile cu manusi din cauciuc, asigurati-va ca animalele si copiii nu sunt in apropiere si aerisiti bine dupa utilizare. Retineti ca doar produsii pe baza de clor nu sunt inflamabili, in cazul celorlalti solventi nu fumati si evitati orice sursa de foc!

Petele grase (unt, lapte, ulei, ceara, etc.) se vor scoate cu o pudra aplicata pe tesatura uscata, lasandu-se sa patrunda inainte de a aspira. Petele slabe (ceai, alcool, cerneala, cafea, suc de fructe, etc.) se scot cu solventi volatili sau cu solutii de amoniac. Nu varsati direct pe pata, ci aplicati pe o carpa curata, alba, care nu lasa scame.                                                                                                                

Pentru a reimprospata culorile covoarelor, umeziti-le cu apa gazoasa sau acoperiti-le cu frunze de tei infuzate, lasati-le sa se usuce si apoi aspirati-le. Puteti folosi de asemenea amoniacul diluat in apa.

Pentru a curata covoarele este suficient sa aspiram o data pe saptamana (eventual mai des in cazul zonelor de trafic mai intens). Aspirand indepartam mizeria inainte ca aceasta sa se fixeze in firul covorului. Pentru rezultate cat mai bune va recomandam sa goliti saculetul aspiratorului cand este pe jumatate plin.

 

Solicita oferta personalizata

Aici veţi găsi o bogată colecţie de covoare, pornind de la cele tradiţionale - potrivite interioarelor rustice - până la cele moderne şi contemporane, în acord cu ultimele tendinţe în design-ul interior actual. Echipa de profesionisti si fabrica de productie Stil Carpet se afla la dispozitia dvs.

Cere oferta