Despre noi

Home > Despre noi

Firma StilCarpet a luat fiinta in anul 1992, din dorinta de a valorifica potentialul de lana, precum si îndelungata traditie în tesut, în general, si în teserea covoarelor, în special, existente în zona Sibiu-Marginimea Sibiului-Cisnadie.

Primele incercari s-au realizat pe razboaie traditionale din lemn, vechi de sute de ani, intr-o comuna din Marginimea Sibiului, iar lana folosita era achizitionata direct de la ciobani, spalata în albia raurilor si vopsita cu coloranti naturali. Covoarele si carpetele rezultate erau destinate în totalitate pietei interne.

În anul 1996 s-a semnat primul contract cu un client extern, al doilea în 1997, ambii parteneri germani ramanand clienti fideli si în prezent. Astazi, mai mult de 90 % din covoarele pe care le producem, sunt destinate exportului, în special, pe piata vesteuropeana.

Materiile prime, pe care le utilizam pentru obtinerea covoarelor, sunt în totalitate naturale( lana, in, canepa, bumbac, piele si blana naturala), de foarte buna calitate. Cea mai mare parte din lana pe care o folosim, este de origine vesteuropeana, australiana sau neozeelandeza, prelucrata în Germania, dupa toate normele si standardele CEE.

Covoarele pe care le producem, acopera o gama larga, pornind de la cele traditionale, potrivite interioarelor rustice, pana la cele moderne si contemporane, în acord cu ultimele tendinte în design-ul interior actual. Tesem covoare netede, cu doua fete, din fir gros de lana – art. Sibiu, Heltau – covoare cu bucle – art. Andra – covoare cu plus inalt– art. Silva, Rebel, Spaghetti sau Paltinis.

De un real succes se bucura covoarele tesute din piele, sau blana naturala, care pe langa faptul ca sunt la moda, se potrivesc foarte bine interioarelor contemporane, sau minimaliste - art. Vito, Cheminee.

Deasemenea, mai tesem presuri din bumbac si alte resturi textile - art. Rustic - in combinatii coloristice placute, care amintesc de presurile bunicii de la tara si care se preteaza foarte bine pentru case de vacanta, pensiuni, si nu numai.

Dimensiunile cele mai uzuale ale covoarelor noastre sunt : 60x90 ; 70x140 ; 70x250, 90x160 ; 90x180, 120x180 ;140x200 ; 170x240 ; 200x200, 200x300 ; 250x350 ; 300x400 (lxL, in cm). Functie de dorintele si necesitatile dvs., putem executa orice alte dimensiuni, pana la latime maxima de 300 cm, lungime, teoretic, oricat.

Paseste alaturi de noi, în lumea covoarelor tesute la Cisnadie. Vei descoperi covoare superbe, în ton cu ultimele tendinte în designul interior, care îti vor schimba casa si îti vor încanta privirea.

 

 


 

Solicita oferta personalizata

Aici veţi găsi o bogată colecţie de covoare, pornind de la cele tradiţionale - potrivite interioarelor rustice - până la cele moderne şi contemporane, în acord cu ultimele tendinţe în design-ul interior actual. Echipa de profesionisti si fabrica de productie Stil Carpet se afla la dispozitia dvs.

Cere oferta