Alegerea covorului

Home > Alegerea covorului

Când alegem un covor  pentru casa trebuie sa ne gândim  ca acesta trebuie sa indeplineasca doua roluri: unul  practic -  functional, iar celalalt decorativ.

Initial covoarele au aparut din ratiuni practice, de a proteja locuintele  contra frigului, si, abia mai târziu,  ele au capatat si o valoare decorativa. Astazi, datorita sistemelor de izolatii si incalzire a caselor tot mai performante, rolul decorativ al covorului tinde sa primeze.

Totusi, noi credem  ca, rolul functional trebuie luat  in considerare, in continuare, atunci când alegem un covor.  Adica un anumit tip de covor ne este necesar pentru hol, un altul pentru baie sau bucatarie, un altul pentru living si un altul pentru dormitor. Este gresit sa credem ca un anumit tip de covor, sa zicem persan de lâna, ne este bun in toate aceste incaperi. In hol, de ex., trebuie sa alegem un covor rezistent la trafic si usor de intretinut.  In baie sau bucatarie ne trebuiesc carpete care sa absoarba vaporii de apa si sa poata fi spalate usor, chiar in masina automata. In dormitor putem pune covoare mai delicate, care sa creeze caldura si intimitate. Din punct de vedere functional covoarele indeplinesc un rol bine stabilit:  atenueaza curentii de aer, amortizeaza zgomotele, absorb vaporii de apa din incapere si retin mizeria de pe incaltaminte.

Din punct de vedere decorativ, covoarele se aleg in functie de stilul in care a fost decorata incaperea si de culorile alese pentru interiorul respectiv. Adica, daca avem un interior cu mobila stil, din lemn masiv, trebuie sa alegem un covor clasic. Daca avem un interior contemporan, minimalist, trebuie sa alegem un covor in ton, cu plus inalt si neregulat, intr-o singura culoare. Daca avem o casa de vacanta, cu mult lemn in interior, decorata in stil rustic, trebuie sa alegem un covor rustic, care aminteste de covoarele bunicii de la tara. In mod gresit, unii se feresc sa puna astfel de covoare, considerând ca inspira saracie. Stati linistiti, ele inspira mai degraba bogatia lor sufleteasca (a bunicilor). Altii, dupa ce au cheltuit o gramada de bani pentru construirea unor case de vacanta, altfel frumoase, pun pe jos covoare persane, scoase din uz la locuinta permanenta, care dau fix ca nuca-n perete.

Când alegeti un covor, va recomandam sa aveti in vedere, urmatoarele:

- intr-o incapere este bine sa nu avem mai mult de trei culori, deci si covorul e bine sa fie una din acestea, dar despre culori vom mai vorbi;

- pentru o podea de culoare inchisa ar trebuii sa alegem un covor in nuante mai deschise, si invers;

- nu trebuie sa asezam in aceasi camera covoare in stiluri diferite, decât daca preiau elemente unul de la celalalt si prezinta o armonizare perfecta a culorilor;

- pe podele din dale, se pun covoare uni, intr-o singura culoare;

- o camera mica va parea ca are dimensiuni si mai reduse, daca pe jos asezam mai multe covoare mici; aceasi incapere va parea mai mare daca alegeti un singur covor mai mare.

Alegerea covorului potrivit are o importanta foarte mare in decorarea interiorului dvs., poate cea mai mare. O incapere fara covor pare goala, rece, da senzatia ca nu este locuita. Un covor bine ales va schimba casa, pune in valoare mobila si celelalte decoratiuni, creaza senzatia de primitor, de intimitate, de acasa. Si, nu uitati, atunci când intram pentru prima data intr-o incapere, involuntar, privirea ne este indreptata, in jos, abia mai apoi ne uitam la mobilier, pereti, perdele, etc.

Daca aveti nevoie de ajutorul nostru pentru alegerea covorului potrivit, va rugam sa completati formularul de la Sfatul designerului. Consultanta se acorda gratuit si nu presupune obligativitatea cumpararii covorului de la noi.

 

Solicita oferta personalizata

Aici veţi găsi o bogată colecţie de covoare, pornind de la cele tradiţionale - potrivite interioarelor rustice - până la cele moderne şi contemporane, în acord cu ultimele tendinţe în design-ul interior actual. Echipa de profesionisti si fabrica de productie Stil Carpet se afla la dispozitia dvs.

Cere oferta